Mindeord

Bjarne Balodis Olsen døde fredag den 7. august 2020 og vi har nu taget afsked og sendt Bjarne på sin sidste rejse. Vi er rigtig mange der har mistet en ven og kammerat af de absolut bedste.

Bjarne var født og opvokset på Stevns - men kom sammen med familien til Skælskør i 1961 da hans far fik ansættelse på Jeep Centralen og dermed kunne flytte ind i de nyopførte boliger på Solnavej i Skælskør.

Bjarne glemte aldrig sine rødder og hvad han kom af. Derfor var det også helt naturligt, at han valgte at studere på forvaltningshøjskolen til socialrådgivervejen. Såvel Skælskør og nabo kommunerne, deres borgere og kollegaer har haft både glæden og udfordringerne ved at have ham ansat. For Bjarne var altid på den svageste parts side og kæmpede til det sidste komma for den højere retfærdighed og rimelighed. Det gjaldt enkelt person og familier, men navnlig børn og unges vilkår og opvækst fyldte til det sidste rigtig meget. Derfor var det også helt naturligt at blomster til den sidste rejse ønskede han ikke men et støttebeløb til Børns Vilkår ville han værdsætte.

I fritiden blev der også taget stort ansvar for andre - blandt andet i foreningslivet. Arbejdsskadeforeningen AVS, SBI fodbold, Radio Solskin, Firmasporten og ikke mindst Socialdemokratiet i Skælskør har haft stor glæde af Bjarne som den ildsjæl han var.

Flid, ordholdenhed og ærlighed var afgørende i hele hans værdigrundlag i livet. Skælskør var desuden hans et og alt fra nor til fjord eller blot en vandretur i vores skønne Skælskør og hilse og lytte til dem han mødte.

I Erik Clausens film - Mennesker bliver spist – fortælles historien om hvordan et menneske langsomt kan blive spist af demens. Vi var nogle der på nærmeste hold oplevede denne sygdoms barske virkelighed med Bjarne. Heldigvis har vi så mange gode og muntre stunder, at tænke tilbage på, så lad os bruge Bjarnes sidste hilsen – Sørg ikke, men glæd dig ved livet.

Ære være Bjarnes minde.

Steen Olsen, Eggeslevmagle – ven og kammerat.